Boklistan

Hittade den här listan hos Kaneli och tänkte att den passade perfekt för mig att fylla i, som den bokmal jag är. Har för övrigt så roliga idéer på blogginlägg som är bokrelaterade, ska skrivas så fort tiden finns. Skriva överlag är något jag önskar jag hade mer tid att göra, älskar ju att skriva.

Senast utlästa bok: Håller ju på att läsa om alla Harry Potter böcker på engelska så den senaste jag läste ut är femte i den serien, det vill säga Harry Potter and the Order of The Phoenix.

Läser just nu: Harry Potter and The Half Blood Prince. hehe.

Borde eller skulle vilja läsa just nu: Borde: massa skolrelaterat. Skulle vilja: En novell av John Ajvide Lindquist eller Steglistan av Donna Tartt.

Bok eller annan kulturupplevelse jag mest ser fram emot i år: Har så många böcker jag planerat att läsa i år att jag inte kan rada upp alla här, men några är Åren i Paris, Niceville, The Host, Sagan om Ringen trilogin osv osv.

Senaste fådda bok: Stjärnor utan Svindel av Louise Boije af Gennäs. SÅ.BRA.BOK. Kunde inte sluta läsa, och var helt upptagen i karaktärernas liv och öden. Älskar när en bok ger den känslan, när en inte riktigt är säker på vilket liv som känns verkligast, ens eget eller karaktärerna i den bok en läser.

DSC_0032

Antal biblioteksböcker hemlånade: Typ 7 tror jag? Alla i skolsyfte, lånar aldrig hem böcker för egen läsning. Har massa hemma och annars köper jag. Har en grej att jag vill ha kvar de böcker jag läst, blir så fäst vid dem. Är också ganska kräsen med vilka böcker jag ska läsa. Tack vare detta har jag väldigt sällan läst en dålig bok.

När läste du senast en diktsamling? Har nog aldrig läst en hel diktsamling men har skummat igenom Kärlek&Uppror. Det slutade med att jag kastade den över hela rummet för jag blev så rörd och upprörd.

Så här håller jag koll på vad jag läst: Har en nästan manisk ordning i min bokhylla. Den är sorterad efter författare, vilka böcker jag läst och färg. På samma gång. Är så fantastiskt stolt över den ordningen trots att nog bara jag förstår den.

Den tjockaste bok jag läst: Harry Potter och Fenixorden. 1001 sidor.